HomeDe uitlaatserviceOverige wandelingenDe hondenschoolTarievenInschrijvenOver ons

Hondenschool Francien

Met mijn honden volgde ik verschillende puppy-cursussen. Dit vond ik leerzaam en ik volgde met veel plezier de lessen. Toen de mogelijkheid zich voordeed om als instructrice bij de pups stage te lopen hoefde ik niet na te denken. Tijdens de stages bij verschillende hondenscholen ontdekte ik dat ik het lesgeven ontzettend leuk vond. Ik wilde me graag verder ontwikkelen, daarom volgde ik de opleiding tot Kynologisch Instructeur bij de Tinley Academie in Heteren en haalde ik in oktober 2016 het diploma.

school Nadat ik, eerst als stagiaire en later als Kynologisch Instructeur, enkele jaren met veel plezier op diverse hondenscholen les gaf, ontstond het plan om ‘ooit’ naast de uitlaatservice een hondenschool te beginnen. Een en ander kwam afgelopen zomer in een stroomversnelling en sinds 1 oktober 2017 ben ik dan ook trotse eigenaar van mijn eigen hondenschool, Hondenschool Francien.


Ik wilde meer leren over trainingen en trainingsmethodes en vooral leren over diverse vormen van neuswerk en speuren. De kennis die ik tijdens de opleidingen Neuswerk 1 en Neuswerk 2 bij de Tinley Academie in Heteren opdeed, gebruik ik nu in mijn eigen trainingen en tijdens het lesgeven. Ik vind het mooi om te zien wanneer mensen lekker met hun hondjes aan het werk zijn. Nog mooier is het als mensen zelf zien wat ze bereikt hebben met hun training en dan tevreden naar huis gaan.

school2Op onze hondenschool wordt lesgegeven volgens de leerprincipes van de hond. Hierbij wordt veel gebruik gemaakt van positieve bekrachtiging d.m.v. beloningen. Onze doelstelling is om niet alleen een bepaald niveau van gehoorzaamheid te bereiken, maar ook moeten baas en hond leren samenwerken.school2

Vanaf 1 januari 2018 zijn wij geaccrediteerd bij de SPPD, de brancheorganisatie voor diergedragsdeskundigen.
Voor meer informatie over de SPPD kunt u op het logo van de SPPD klikken.


Wij bieden de mogelijkheid om diverse lessen te volgen:
- Puppylessen
- Gehoorzaamheidslessen
- Detectie/speurlessen

Tijdens de puppylessen wordt de basis gelegd van een gehoorzame hond. Wij leren basisoefeningen zoals: zit, af, blijven, het kom hier etc. Verder komen verschillende oefeningen en diverse tips aan bod die een pup nodig heeft tijdens de socialisatiefase. Wij adviseren om eerst te informeren i.v.m. het aantal plekken.

Na de puppylessen is er mogelijkheid om door te stromen naar de gehoorzaamheidslessen. Tijdens deze lessen worden ook korte neuswerk-oefeningen gedaan waardoor baas en hond veel plezier aan elkaar beleven en hun band wordt versterkt.

Voor de meer gevorderden geven wij detectie/speurlessen. Tijdens de detectielessen leren we de honden om een of meerdere geuren op te speuren. Natuurlijk kijken we hierbij naar de verschillende niveaus van de honden. Immers de ene hond is de andere niet.

Maandagavond:
Gehoorzaamheid:     18.30-19.30 uur
Detectie/speuren:     19.30-20.30 uur
Detectie/speuren:     20.30-21.30 uur

Dinsdagavond:
Detectie/speuren:     18.30-19.30 uur

Woensdagavond:
Puppylessen:            18.00-19.00 uur (Informeer i.v.m. aantal plekken).
Gehoorzaamheid:      19.00-20.00 uur
Gehoorzaamheid:      20.00-21.00 uur

Voor meer informatie kunt u ons bellen: 06-21130002
Via email: info@hondenservicefrancien.nl of via het aanmeldformulier Inschrijven.

U bent natuurlijk ook altijd van harte welkom om vrijblijvend een kijkje te komen nemen op onze hondenschool.
   <

Adresgegevens


Hondenschool Francien

Rijksweg 124

5953 AJ Reuver

Correspondentieadres:

Meeuwenstraat 25

5912 VJ Venlo

Contact

Francien  Perrée

Mobiel: 06 - 21130002

info@hondenservicefrancien.nl

www.hondenservicefrancien.nl

Bezoek onze facebookpagina

Bedrijfsgegevens

KvK Venlo:  58719970

IBAN: NL16INGB0686908627

Algemene voorwaarden

Klachtenformulier