HomeDe uitlaatserviceOverige wandelingenDe hondenschoolTarievenInschrijvenOver ons
 

Onze werkwijze


Voordat uw hond met mij mee kan, kom ik bij u langs voor een eerste kennismaking met u en uw hond. Het is wel zo prettig dat u weet aan wie u de hond mee geeft, en voor uw hond is het van belang om te weten met welke nieuwe roedelbegeleidster hij te maken krijgt. Tijdens dit, geheel vrijblijvende, kennismakingsgesprek wordt o.a. gesproken over de gezondheid, karaktereigenschappen en kenmerkende gedragingen van uw hond. Hoe meer wij over uw hond weten, hoe beter.


De werkwijze van het uitlaten wordt uitgebreid toegelicht en wordt er besproken op welke dagen u de hond mee wilt laten gaan. We nemen de algemene voorwaarden door. Hierin zijn afspraken vastgelegd aangaande bescherming en zekerheid voor beide partijen. Wanneer u akkoord gaat met de algemene voorwaarden en u het inschrijfformulier heeft ingevuld en ondertekend, kunnen we een afspraak maken voor een eerste gratis proefwandeling om te zien hoe de hond zich gedraagt en in welke wandelgroep hij het beste past. De samenstelling van de groepen zijn door ervaring en vakkennis zo op elkaar afgestemd dat de honden bij elkaar passen. Wilt u de eerste keer zelf meelopen, dan is dat geen enkel probleem.


De eerste wandeling wordt uw hond, eventueel nog aangelijnd, goed begeleid om te wennen aan de andere honden, hierna kan uw hond waarschijnlijk gewoon los lopen. Pas na een aantal wandelingen, zal uw hond zijn vaste plaats hebben ingenomen in de gevormde "roedel" en optimaal gaan genieten van onze wandelingen. Loopt uw hond meerdere malen per week mee? Dan kan het zomaar zijn dat hij per verschillend groepje een andere plaats van rangorde inneemt in betreffende "roedel".


Puppy’s die alle entingen hebben gehad kunnen ook mee, ze mogen 5 minuten wandelen voor iedere maand dat ze oud zijn. Om overbelasting van de spieren en gewrichten te voorkomen, wordt de hoeveelheid en duur van de beweging aangepast aan de leeftijd.