Fitness voor de hond


Hondenfitness is geschikt voor iedere hond. Voor de sporthond, de huishond, de senioren maar ook voor jonge honden die nog moeten leren hoe ze hun poten en lichaam moeten gebruiken. Deze lessen zijn een-op-een in een prikkelarme ruimte en er wordt een speciaal voor de hond geschreven trainingsplan gemaakt.


Door hondenfitness leren honden hun spieren op de juiste manier te gebruiken. Honden kunnen met specifieke oefeningen aan hun spierkracht, balans, flexibiliteit en lichaamsbewustzijn werken. De oefeningen zorgen niet alleen voor een goede conditie en een sterk lichaam, maar zijn ook bedoeld om spieren en spiergroepen te trainen, om kracht te houden en om blessures te voorkomen. De oefeningen worden individueel en onder begeleiding aangeleerd en uitgelegd, met een op maat gemaakt trainingsschema kunnen de oefeningen thuis voortgezet worden.


Fitnesstraining helpt je (sport)hond fit, blessurevrij en langer gezond te houden en zorgt voor betere prestaties in de sport. Ook als je hond te zwaar is kan deze training helpen om je hond weer fit en in een betere conditie te krijgen.
Hondenfitness kan ook helpen voor honden die revalideren na een operatie of blessure.


Balans en coördinatie is een goed beginpunt, het is de basis voor een goede stabiliteit en balans.  Maar een fitnesstraining bestaat niet alleen uit balans en coördinatie, het is veel meer dan dat. Een goede samenwerking tussen de spiersystemen zorgt voor de juiste stabiliteit in de romp. Als de goede spieren op het juiste moment en voor de benodigde duur met correcte snelheid en kracht aanspannen is er sprake van ‘core stability’.


Een complete fitnesstraining bestaat uit vijf onderdelen naast een juiste warming-up en een juiste cooling-down.
1. Flexibiliteit: flexibiliteit helpt om de volledige bewegingsruimte van de gewrichten te benutten zonder blessures.
2. Balans: balans is de basis en zorgt voor de stabiliteit van de romp. De rompspieren, bekkenbodemspieren en dwarse buikspier zijn bepalend voor de stabiliteit in de houding.
3. Kracht: krachttraining zorgt ervoor dat de spieren krachtiger en minder snel moe worden.
4. Cardio: cardiofitness helpt om het hart-/longsysteem te verbeteren voor een beter uithoudingsvermogen
5. Mentaal: mentale fitheid helpt je hond bij zijn zelfvertrouwen, het laat de hond bewust zijn van zijn lijf.
Fitness kan onderdeel zijn van revalidatie of herstel maar is absoluut geen vervanging voor dierenarts, fysiotherapeut of osteopaat. Bij twijfel stuur ik je hiernaar door.


Combinatie fitnesstraining en loopbandtraining.

Door de op maat gemaakte fitnesstrainingen te combineren met een op maat gemaakt programma voor de loopband zal het herstel van de hond en de opbouw van spieren op een correcte wijze verlopen. Niet alleen zal de hond door de fysieke belasting op de loopband conditie en spieren opbouwen, maar hij zal zich ook bewuster worden van zijn lichaam, van hoe hij zijn lichaam moet gebruiken om zich daarmee sneller, soepeler, met minder energieverlies en met minder kans op blessures voort te bewegen.


Tarieven Fitness lessen
Intake fitness € 75,00. Dit is inclusief een op maat gemaakt trainingsschema.
Losse vervolglessen € 30,00 per 30 minuten.
Losse vervolglessen € 50,00 per 60 minuten.
Leskaart voor 5 lessen €145,00 per 30 minuten.
Leskaart voor 10 lessen van 30 minuten €285,00. Deze kaart is 12 maanden geldig vanaf de startdatum.

Maatwerk is mogelijk!