Activiteitencoach


Er leven ruim 2 miljoen honden in ons land. Een flink gedeelte van deze dieren is door omstandigheden niet of te weinig in staat om zich door middel van sport, spel, beweging of anderszins te ontspannen. Sommige van deze honden hebben last van onderstimulatie en andere zijn juist overprikkeld. De ene hond wordt hierdoor extreem druk en soms zelfs agressief, de andere gaat een groot deel van de dag slapen.

Een hond heeft behalve voer, water en slapen ook behoefte aan activiteiten. Onderstimulatie maar ook overprikkeling kunnen leiden tot ongewenst gedrag met daaruit voortvloeiend soms zelfs probleemgedrag. Het doel is om een goede balans te vinden tussen activiteiten en rust. Maar wat is een goed balans en wat kan de eigenaar doen om die balans te vinden?

Als activiteitencoach stellen wij voor elke individuele hond een activiteitenbalans op zodat de activiteiten kunnen worden afgestemd op leeftijd, persoonlijkheid en interesses van de hond welke bovendien passend zijn bij u als eigenaar in uw leefsituatie. Of het nou om revaliderende, oudere, rustige, drukke of jonge honden gaat. Wij leveren een activiteitenplan op maat voor elke individuele hond.

Een traject bestaat uit drie afspraken bij u thuis of op onze hondenschool. De eerste afspraak duurt ongeveer een uur. De twee andere afspraken duren ongeveer 30 tot 45 minuten.


Werkwijze
Na aanmelding plannen we een intakegesprek om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van de activiteiten van uw hond en de mogelijkheden van u als eigenaar. Dit is belangrijk omdat activiteiten voor de ene hond verrijkend zijn, terwijl ze voor de andere hond frustrerend en stressvol kunnen zijn.

Tijdens het eerste bezoek ontvangt u een advies met een activiteitenplan. Hiermee kunt u vervolgens zelf aan de slag met uw hond. In de twee vervolgafspraken wordt het activiteitenplan geëvalueerd en eventueel bijgesteld en word u gecoacht om de activiteiten met de hond op de juiste wijze te kunnen doen.

Wanneer u na de drie afspraken toch nog meer begeleiding nodig heeft om de activiteiten in de praktijk uit te voeren, dan kunnen wij als activiteitencoach tijdens privébegeleidingen daarbij ondersteuning bieden.

Activiteitencoaching is nooit een vervanger voor gedragstherapie. Het kan echter wel een positieve invloed hebben op sommig probleemgedrag. Wanneer blijkt dat activiteitencoaching niet het gewenste effect oplevert, wordt u doorverwezen naar een gedragstherapeut waarmee wij samen werken.


Tarieven Activiteiten coaching
Activiteiten coaching: € 150,00 (3 afspraken, waarvan 1 intake van ongeveer 90 minuten en twee vervolgafspraken van 45- 60 minuten).
Privébegeleiding activiteit: € 50,00 per uur.