Mijn honden
Honden horen in mijn leven, net zoals het trainen van honden. Ik kan er echt van genieten als mijn honden met mij samenwerken en wij een oefening of training positief afsluiten. Momenteel hebben mijn partner Leon en ik drie honden waarmee ik train, elke hond met zijn eigen individuele programma. Twee van onze honden zijn gecertificeerd daarvoor. Alle drie de honden zijn momenteel volop bezig met Fitness training.


Ozzy
In 2011 volgde ik met mijn kruising Pitbull Ozzy de Puppy- en Basiscursus bij Hondenschool Venlo. Hij slaagde met vlag en wimpel! In 2012 begon ik met Ozzy aan een cursus Funspeuren. Dit was zó leuk dat we verder gingen met het Basis speuren daarna het Gevorderden speurprogramma. Ozzy werd daarna getraind voor het Basis speurhonden programma van de KNPV. Helaas mocht hij daarvoor geen certificaat halen omdat de KNPV dit ras uitsluit van alle deelname. We trainden wekelijks zelfstandig het G&G programma van de F.H.N. (Federatie Hondensport Nederland). Hij haalde hiervoor zijn diploma Sociale Huishond, en het diploma G&GB.

Ozzy nam deel aan het Mantrailen in Düsseldorf, tevens werd hij opgeleid als Reddingshond waarvoor we regelmatig praktijkgerichte situaties op echte puinplaatsen getraind hebben. Met Ozzy volgde ik ook diverse speurcursussen die wij met goed gevolg afsloten.
Hij is ook een tijd ingezet als aaihond en bezocht regelmatig enkele bewoners bij ‘De witte Steen’ (Onderdeel van de Zorggroep Auxiliatrix in Venlo). De bewoners vonden het heerlijk om Ozzy te aaien en wandelingen met hem te maken. Op dit moment geniet Ozzy van een welverdiend pensioen en hoeft niet meer echt te ‘werken’. Hij wordt op 10 juni 2024 alweer 13 en aangezien we nog heel lang van deze pretletter willen genieten houden we hem vitaal en fit door hem regelmatig te laten fitnessen. Hij staat altijd klaar en geniet er volop van om even lekker te sporten, rekken en strekken.


Indy
Met mijn Mechelse herder Indy volgde ik in 2014 een puppycursus. Aansluitend tot 2015 namen we deel aan trainingen welke speciaal ontwikkeld zijn voor werkhonden. Indy heeft inmiddels diverse opleidingen tot speur- en politiehond met mooie resultaten afgerond. Om tot deze resultaten te komen hebben we minimaal drie keer per week getraind politiehondenverenigingen. Op dit moment trainen we, mede door mijn drukke werkzaamheden maar zeker ook gelet op haar leeftijd, geen specifieke discipline meer. De nadruk ligt tegenwoordig meer op het gangwerk en de fitness trainingen die daarin ondersteunen bieden. Op die manier houden we haar spieren en bewegingsapparaat in conditie waardoor ze fit blijft.


Louis
Louis slaagde in maart 2016 voor de puppycursus bij Hondenschool Alipha’s in Venlo. Aansluitend volgde ik tot juli 2017 trainingen welke speciaal ontwikkeld zijn voor werkhonden. Louis was in opleiding tot politiehond waarvoor we samen wekelijks trainden.
Doordat hij een blessure opliep vond ik het niet langer verantwoord om de werkhond opleidingen af te ronden. Wel kan hij nog speur- en detectie werk doen waarbij rekening