Hondenschool Francien
Ik ben gediplomeerd Kynologisch instructeur en gediplomeerd speurinstructeur en mijn hondenschool is aangesloten bij de S.P.P.D. (Stichting Platform van Professionele Diergedragsdeskundigen).
Bij hondenschool Francien wordt op ontspannen manier lesgegeven. De groepen zijn klein, maximaal 4 deelnemers, zo krijgt iedereen ruimschoots aandacht en begeleiding. Ik geef diverse lessen waaronder puppy/beginners, gehoorzaamheid basis en gevorderden maar ook detectie/speurlessen, spel en ontspanningslessen maar ook privélessen en gedragsbegeleiding. Ook wordt er goed gekeken naar waar de natuurlijke behoefte van de hond ligt, wat is zijn motivatie en waarvoor is hij oorspronkelijk gefokt? Door positieve bekrachtiging stimuleren we deze natuurlijke aanleg. Mijn doelstelling is om baas en hond niet alleen een bepaald niveau van gehoorzaamheid/speuren te kunnen laten bereiken, maar zeker ook om te leren hoe ze plezierig kunnen samenwerken. Om op de hoogte te blijven over de laatste ontwikkelingen op het gebied van trainingen en welzijn van honden ga ik regelmatig naar school, volg ik cursussen, workshops en lezingen. Zo heb ik verschillende diploma’s en certificaten behaald.

Omdat er met kleine groepen gewerkt wordt is het advies om eerst te informeren i.v.m. het aantal plekken. Ik bied de mogelijkheid om diverse groepslessen te volgen:
– Puppycursus
– Gehoorzaamheidslessen basis
– Gehoorzaamheidslessen gevorderden
– Spel en ontspanning
– Detectie/speurlessen

Zaterdag
08.30-09.30 uur: Gehoorzaamheid gevorderden
09.30-10.30 uur: Detectie/speuren
10.30-11.30 uur: Basis gehoorzaamheid
                          
Dinsdagavond
18.00-19.00 uur: Basis gehoorzaamheid
19.00-20.00 uur: Detectie/speuren
20.00-21.00 uur: Detectie/speuren 

Donderdagavond
18.00-19.00 uur: Puppy/beginners 
19.00-20.00 uur: Spel en ontspanning 
20.00-21.00 uur: Detectie/speuren

Tarieven hondenschool 10 lessen van 1 uur € 125,00 
Puppy/beginnerscursus     
Gehoorzaamheidslessen 
Detectie/speurlessen               
Spel en ontspanning          

Puppy/beginnerscursus
Tijdens de puppy/beginnerslessen wordt de basis gelegd van een gehoorzame hond. Diverse basisoefeningen zoals: zit, af, blijven, het kom hier etc. worden aangeleerd.  Ook verschillende speloefeningen en nuttige tips die een pup of jonge hond nodig heeft tijdens de socialisatiefase komen aan bod.

Start nieuwe pup/beginnersgroep

Donderdag 6 juni 18.00-19.00 uur    Nog 1 plek!


Gehoorzaamheidscursussen
Na de puppylessen is er mogelijkheid om door te stromen naar de basis-gehoorzaamheidslessen. Tijdens deze lessen worden de basisoefeningen verder uitgebreid en worden nieuwe oefeningen geleerd. Na de basislessen kan er worden doorgestroomd naar de gehoorzaamheidslessen voor gevorderden. Tijdens deze lessen worden oefeningen nog verder uitgebreid en wordt er nadruk gelegd op het los kunnen werken. Er worden diverse appèl oefeningen gedaan waarbij baas en hond veel plezier aan elkaar beleven en hun band wordt versterkt.

Spel en ontspanning
Tijdens deze lessen leren we op ontspannen en plezierige wijze de honden diverse trucjes en kunstjes. Er zijn veel verschillende manieren om een hond iets aan te leren, maar het is aanbevolen en soms ook nodig om eerst de basis gehoorzaamheid onder de knie te hebben. De basis commando's zijn niet alleen handig in het dagelijkse leven maar vormen meteen ook de basis van de wat moeilijkere trucjes. Het is dus wel handig is om eerst de trucjes van de basis onder de knie te hebben voordat de moeilijkere trucjes aangeleerd kunnen worden. Niet elke hond zal elk trucje kunnen uitvoeren, sommige dingen zullen makkelijker zijn en andere weer moeilijker. Er wordt goed gekeken naar de hond zijn kennen en kunnen. We leren diverse kunstjes zoals bijvoorbeeld achteruit lopen, Twist en turn, de Swirl en nog veel meer. Voor sommige trucjes en kunstjes is wat meer geduld en oefening vereist maar het gaat vooral om het plezier.

Detectie/speurcursussen
Tijdens deze detectielessen leren we de honden om een of meerdere geuren op te speuren. Natuurlijk wordt hierbij gekeken naar de verschillende niveaus van de honden. Immers de ene hond is de andere niet. Alle honden blijven aangelijnd dus deze lessen zijn zeker ook geschikt voor honden die geen contact willen of kunnen hebben met soortgenoten.

Privé lessen/begeleiding

Voor honden waarmee het, om wat voor reden dan ook, lastig is om te trainen is het mogelijk om privé lessen te volgen. Denk hierbij aan honden die (nog te) weinig aandacht voor de baas hebben of honden die uitvallen naar andere honden. Honden die jacht en/of uitvalgedrag vertonen naar mensen, dieren of andere dingen die bewegen. Voor honden die niet in een groep kunnen of willen werken is het mogelijk om in een veilige omgeving 1 op 1 lessen te volgen.


Stichting Platform Professionele Diergedragsdeskundigen
Vanaf 1 januari 2018 is de hondenschool geaccrediteerd bij de SPPD, de brancheorganisatie voor diergedragsdeskundigen. SPPD erkende instructeurs hebben een erkend diploma Kynologisch Instructeur. Om op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen volg ik jaarlijks verplichte en beroepsgerichte nascholingen.