Basis en gevorderden
Basis gehoorzaamheidscursus
Deze cursus kan gevolgd worden na de Puppy/beginnerscursus. De Basis gehoorzaamheidscursus is een goede vervolgcursus in de opvoeding en ontwikkeling van de puberende pup. Deze cursus is ook geschikt voor jonge honden die ergens anders een puppycursus hebben gevolgd en gehoorzaamheidslessen weer willen oppakken. De cursus is daarom ook geschikt voor de iets oudere honden.

De meeste honden komen net na de puppy/beginnerscursus in de pubertijd. Juist in die puberende fase is begint de opvoeding meestal ook uitdagender te worden.
Na de puppycursus bent u dan eigenlijk ook nog niet klaar met het opvoeden van uw jonge hond. Het is belangrijk om al het geleerde uit de puppy/beginnerscursus te blijven herhalen maar ook om de oefeningen uitdagender te maken. Deze Basis gehoorzaamheidscursus is geschikt voor bazen die graag op plezierige wijze verder willen samenwerken aan gehoorzaamheid en die verder willen werken aan de opvoeding en ontwikkeling van hun hond. Ook hier staat het motiveren en het belonen van de hond centraal. Tijdens deze lessen worden de eerder geleerde oefeningen verder uitgebreid, moeilijker gemaakt en er worden nieuwe oefeningen geleerd. Er wordt aandacht besteed aan hun sociale omgangsvormen en net als tijdens de puppy/beginnerscursus zal ook hier weer aandacht geschonken worden aan diverse balansoefeningen.

Het streven is, voor wie dat graag wil, om vanuit deze basiscursus door te kunnen stromen naar de gehoorzaamheidscursus voor gevorderden. Houd er rekening mee dat sommige honden/bazen meer tijd nodig hebben om tot het niveau van gevorderden te komen. De ene combinatie doet er misschien langer over dan de andere, wij kijken naar het niveau van hond en baas. Zijn jullie er beide klaar voor, dan kan er worden doorgestroomd naar een gevorderdengroep of speur/zoeklessen.

Gehoorzaamheidscursus voor gevorderden

Deze cursus kan gevolgd worden na de basis gehoorzaamheidscursus. De gehoorzaamheidscursus voor gevorderden is een goede vervolgcursus om de band tussen baas en hond verder te versterken en het blijven ontwikkelen van gehoorzaamheid van de (jong) volwassen hond. Deze cursus is ook geschikt voor honden die ergens anders een cursus hebben gevolgd en gehoorzaamheidslessen weer willen oppakken. De cursus is geschikt voor honden die al een bepaald niveau van gehoorzaamheid hebben.

Tijdens deze cursus ligt de focus op intensieve samenwerking met de baas. De oefeningen worden moeilijker en tijdens sommige oefeningen worden afleidingen en/of extra prikkels toegevoegd. Bij deze lessen horen appèl oefeningen op afstand, denk aan positiewisselingen op afstand. Het blijven liggen terwijl mensen langslopen, het vooruit sturen etc. Er wordt goed gelet op de wijze en timing van belonen en ook tijdens deze lessen is er aandacht voor balansoefeningen.

Het streven is om tijdens deze cursus een bepaald niveau van gehoorzaamheid te bereiken waarin de hond ook los kan werken zonder dat hij door iets of iemand afgeleid wordt. Houd er, net als bij de andere cursussen, rekening mee dat sommige honden/bazen meer tijd nodig hebben om tot een bepaald niveau van te komen. Ook hier weer geldt dat de ene combinatie er misschien langer over doet dan de andere. Hiervoor dienen we natuurlijk ook rekening te houden met de motivatie van zowel de hond maar ook van de baas. Deze cursus is  geschikt voor honden en bazen die graag willen samenwerken aan een goede band en een hoger niveau van gehoorzaamheid willen bereiken.  Zijn jullie er beide klaar voor, dan kan er eventueel ook nog worden doorgestroomd naar speur/zoeklessen.