Gezondheid


Gezondheid en balans begint van binnenuit!
Wij nuchtere Nederlanders zijn best wel van de cijfers. We houden er niet van dat er om de hete brij heen wordt gedraaid. Iemand kan wel zeggen dat iets goed voor je is, maar is dat dan ook zo? Dus waarom laten we ons lichaam dat niet zelf vertellen? Gissen is missen maar meten is weten. Ga niet raden of het goed is, laat het meten door een simpele test te doen. En ga zeker niet wachten totdat je wel ergens last van krijgt.

- 90% van alle welvaartziektes wordt veroorzaakt door laaggradige ontstekingen.
- 97% van de bevolking loopt hiermee rond en vaak zonder daar iets van te merken.

Omdat ik geïnteresseerd ben in gezondheid voor dieren maar ook voor mezelf, werd ik nieuwsgierig naar mijn eigen balans. Ik eet gezond en ben veel buiten aan het werk dus ik ging er vanuit dat het niet zo slecht kon zijn. De test echter wees iets anders uit, ik was flink uit balans zonder dat ik me slecht voelde. Want dat is nu juist het lastige van laaggradige ontstekingen, we merken dat soms niet eens op. Totdat het misschien ooit wel een probleem gaat worden. Nu ondertussen ben ik mooi in balans en voel me goed.

Ik werk nu samen met een Scandinavisch bedrijf. De pionier en wereldmarktleider in op testen gebaseerde, gepersonaliseerde voedingssupplementen. En juist dat ze op testen gebaseerd zijn maakt het verschil  Onze gezondheid is namelijk géén one-size-fits-all. Het onafhankelijke lab, Vitas in Noorwegen, waar alle testen geanalyseerd worden is wereldwijd de allerbeste. Dat is ook een van de redenen dat steeds meer professionals de weg naar ons weten te vinden. Een breed scala van professionals variërend van orthomoleculaire voedingstherapeuten, tot hormoonspecialisten, diëtisten, coaches (lifestyle/trauma/HSP/kinder/sport etc.), fysio’s, osteopaten, natuurgenezers. Maar ook bijvoorbeeld schoonheidsspecialisten werken met onze suppletie.

Wil jij inzicht of je inderdaad laaggradige ontstekingen hebt? En wil je ook weten wat je eraan kunt doen dan kun je een bericht versturen via het contactformulier.
Ik vertel je meer over de balanstest en hoe je weer in balans kunt komen.

Gezondheid en balans voor dieren
Ook onze dieren verdienen het allerbeste. Niet alleen de juiste beweging is belangrijk voor het welzijn van je hond maar zeker ook de juiste voeding. Neemt het lichaam wel alle voedingstoffen op die noodzakelijk zijn voor het goed kunnen functioneren? Bij meer en meer dieren zien we een disbalans in beweging en functioneren van het lichaam als gevolg van het niet kunnen opnemen van de goede voedingstoffen doordat de celmembranen niet soepel genoeg zijn. Hierdoor kunnen ook bij onze dieren op de langere termijn allergieën en laaggradige ontstekingen ontstaan. Laaggradige ontstekingen zijn voor ons niet altijd zichtbaar maar het dier heeft er wel last van. Dit kan zich uiten in jeuk en krabben, stinken uit de bek, sterke lichaamsgeur, oorontstekingen, soms zelfs tot allerlei ongewenst gedrag etc. Ook dieren verdienen het beste en door de kennis en kunde die we de afgelopen jaren hebben opgedaan vanuit humaan gebruik, worden de supplementen nu ook als ondersteuning ingezet bij dieren.

Omdat ik geen dierenarts ben mag en kan ik geen dier testen, dus voor dieren is het resultaat niet test gebaseerd. Maar er zijn mooie zichtbare resultaten bereikt bij diverse diersoorten, zowel fysieke- maar ook gedragsverbeteringen.


Disclaimer.
Omdat iedereen anders in elkaar zit kunnen er geen garanties voor de resultaten gegeven worden. Dit geldt voor je eigen gebruik maar ook voor het gebruik voor je dieren. Het zijn supplementen ter ondersteuning maar het is zeker geen (of vervanging voor)geneesmiddel. Bij twijfel adviseer ik om eerst je huis- of dierenarts te raadplegen.